Het verschil tussen E-hockey en H-hockey

Rolstoelhockey - ook wel Parahockey genoemd - kent twee diciplines: 
- elektrisch bewogen rolstoelhockey (E-hockey)
- handbewogen rolstoelhockey (H-hockey).

E-hockey

E-hockey wordt gespeeld door mensen die afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel en/of fysiek niet in staat zijn aan H-hockey deel te nemen.
Bij E-hockey is het ook toegestaan om een T-stick onderaan de rolstoel te bevestigen voor spelers met te weinig kracht in hun armen of handen.
Voor zover bekend is E-hockey een van de weinige teamsporten voor mensen die gebonden zijn aan een elektrische rolstoel.

H-hockey

Aan H-hockey kan iedereen deelnemen; zowel mensen met als zonder handicap. Hierdoor vormt H-hockey een uitstekende gelegenheid voor de sportieve integratie van gehandicapte en niet-gehandicapte sporters. Vrijwel alle clubs met H-hockeyteams hebben meerdere niet-gehandicapte spelers, zo ook Kennemer Keien.

Belangrijk verschil

Een ander belangrijk verschil tussen de twee soorten rolstoelhockey is dat de bal niet hoog gespeeld mag worden bij E-hockey. Dit komt omdat niet alle spelers hun stick in de lucht kunnen steken. Bij H-hockey is dit wel toegestaan. Ook is deze variant van het rolstoelhockey een stuk fysieker.

Kennemer Keien

Kennemer Keien heeft op dit moment 5 teams:
- E1  en de E2 spelen in de tweede klasse
- H1 speelt in de hoofdklasse
- H2 speelt in de eerste klasse
- H3 speelt in de tweede klasse