Het begin

Rolstoelhockeyclub Kennemer Keien werd in augustus 1984 op initiatief van hockeyclub Bloemendaal opgericht onder de naam Stichting Rolstoelhockey Kennemerland. Deze naam draagt de club officieel nog steeds, maar al snel na de oprichting werd besloten dat in wedstrijdverband de naam Kennemer Keien zou worden gedragen.

Gezelligheid

De club staat bekend om de gezelligheid, familiare sfeer en vindt het belangrijk dat de leden bij de club hun sociale contacten kunnen opdoen en onderhouden. Een hoogtepunt van het seizoen is altijd de Familiedag, een soort feestelijk clubkampioenschap waaraan ieder lid kan deelnemen met een eigen team bestaande uit vrienden en familie.

1997 en 2014 waren de succes jaren voor de Kennemer Keien.

Het team H1 behaalde in deze jaren het landskampioenschap én wonnen in 2014 ook nog het nationale bekertoernooi. Hierdoor werd Kennemer Keien uitgeroepen tot sportploeg van het jaar van Bloemendaal.

Interne competitie 

Sinds 2015 organiseren wij de (vriendschappelijke) interne competitie, waarbij gedurende het seizoen een aantal wedstrijdochtenden worden georganiseerd in plaats van de training. Hierbij worden nieuwe teams gevormd door de E- en H-spelers te mixen. Op deze manier kunnen de spelers een nieuwe spelervaring opdoen en leren van de verschillen tussen E- en H-hockey. Uiteraard is het ook de bedoeling dat het iedereen naar zijn zin heeft. De interne competitieochtend wordt dan ook telkens afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Jubileumjaar 2019

Kennemer Keien vierden in 2019 haar 35-jarige lustrum met een zeer geslaagd diner voor leden, aanhang en sponsoren.